Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren
Back to Top

Verrassing voor de bewoners van het Vinkenhof

Categorie: Het GeigkenGepubliceerd: zaterdag 11 februari 2017 19:05Geschreven door An Saenen
Hits: 265

In de paasvakantie zullen de Geigkens de bewoners van rusthuis 'het Vinkenhof' verrassen met hun engelenstemmetjes.  Ze zullen ook enkele liedjes zingen die de bewoners uit volle borst kunnen meezingen.

Dubbelconcert: 'Parel in de lotus...' en 'Pasa Palabra

Categorie: Het GeigkenGepubliceerd: zaterdag 11 februari 2017 18:56Geschreven door An Saenen
Hits: 268

'Parel in de lotus' ... Kom je ook kijken naar onze musical op 29 april 2017?  Wij zingen die avond in het CC Casino te Houthalen.  Na ons optreden volgt er een concert van jongerenkoor Palabra.  Het belooft een prachtige avond te worden!

Over ons

Categorie: Het GeigkenGepubliceerd: vrijdag 27 januari 2017 23:19Geschreven door Super User
Hits: 314

Het Geigken begint, het jubelt en het zingt!

Januari 2000. Onder impuls van leden van het zangkoor Cantare komen een twaalftal kinderen bijeen om muziek te maken. Geen van hen heeft een muzikale achtergrond. Sommigen kunnen zelfs nog niet lezen, maar plezier in zingen hebben ze allemaal. Dit is het begin van kinderkoor 'Het Geigken'.

De voorwaarde om mee te mogen zingen is de bereidheid om het vol te houden en in het bezit zijn van een flinke dosis enthousiasme. Noten lezen en een prachtige stem hebben is enkel mooi meegenomen! Onder leiding van Greet Lievens, onderwijzeres, en Donia Surowiec, muziekdocente, leren de kinderen de mogelijkheden van hun stem ontdekken, worden ze bewust van hun houding en presentatie op het podium en verbreden ze hun muzikale mogelijkheden en voorkeuren.

In 2008 neemt Karlijn Van Duffel het kinderkoor over als dirigente. Anno 2013 telt de groep al meer dan 20 enthousiaste muzikantjes en amuseren ze zich elke week!

Dirigent

Karlijn Van Duffel is een energieke jongedame die al enkele jaren instaat voor de muzikale activiteiten rond kinderkoor Het Geigken. Zelf komt ze uit een muzikale familie die een nauwe band onderhoudt met de vereniging. Als dirigente maakt ze kinderen warm om al op jonge leeftijd met muziek bezig te zijn.