Over Ons

Ons jeugdorkest wordt ondersteund door haar eigen jeugdbestuur. Zij zetten hun schouders onder het concert in maart, maar organiseren ook tal van ontspanningsactiviteiten, zoals een filmavond, een daguitstap naar een pretpark, ... Het hoogtepunt van het jaar is ongetwijfeld ons jaarlijks jeugdkamp tijdens de zomervakantie; dan trekken we met de hele jeugdharmonie naar een andere locatie om er 10 dagen lang plezier te maken en te repeteren. Als afsluiter van dit jeugdkamp geven we dan een geweldig concert. En voor degenen die er echt geen genoeg van krijgen, is er ook nog het mini-jeugdkamp. Dan vestigen we ons, samen met de leden van kinderkoor het Geigken, een weekend lang in onze repetitielokalen en beleven we 3 dagen vol spelletjes, plezier en vriendschap.

Om mee te spelen met ons jeugdorkest, moet je minstens één jaar een blaas- of slaginstrument bespelen. Ben je geïnteresseerd en wil je kome meespelen of wil je eens kijken hoe het er aan toe gaat tijdens een repetitie? Kom dan zeker eens langs! Je vindt ons iedere vrijdagavond tussen 18u30 en 20u00 in de Kerk van Laak..

Voor vragen of verdere uitleg kan je ook steeds contact opnemen via het formulier op de website.

Dirigent

Ruud Hawinkel (°1980) groeide op in Kessenich. Hij speelde er bugel bij de fanfare en slagwerk in de drumband van de schutterij. Later ging hij trompet spelen in het Universitair Harmonieorkest van de KU Leuven en cornet bij de Noordlimburgse Brassband. Ruud vond zijn vrouw in Overpelt, ging er wonen en kreeg er drie kinderen. In 2012 stapte hij er mee in een project om de plaatselijke fanfare nieuw leven in te blazen. Ruud nam het dirigeerstokje van de jeugdfanfare in handen en ontdekte dat dirigeren wel zijn ding was, maar dat je daar best toch wat meer technische en theoretische bagage voor hebt. Hij begon in 2013 aan de Genkse Muziekacademie met een opleiding ‘directie instrumentale muziek’. Met Kevin Houben als leraar studeerde hij er in 2016 af met ‘grootste onderscheiding’.

In de afgelopen jaren deed Ruud verschillende kortere en langere vervangingen bij volwassen orkesten, maar specialiseerde hij zich toch vooral in het kwantitatief en kwalitatief uitbouwen van verschillende jeugdorkesten, wat leidde tot mooie resultaten op het Eurofestival in Heel (NL) en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (B). Terwijl het dirigeerstokje steeds meer aandacht kreeg, werden de trommelstokjes opgeborgen en maakten bugel en cornet plaats voor het euphonium.

Toch blijft dirigeren en musiceren eigenlijk een hobby: na zijn opleiding tot ‘Master in de Communicatiewetenschappen’ is Ruud al 18 jaar als leraar Gedragswetenschappen actief in de Katholieke Scholengemeenschap MOSA-RT in Maaseik.